DAVA BİRLEŞTİRME  VE  İSTİNAF YOLU Aynı yargı çevresinde veya farklı yargı çevresindeki mahkemelerde açılan davalar arasında bazı bağlantıların bulunması mümkündür. Usul ekonomisi ilkesi gereğince bu tür dosyaların birlikte yürütülmesi sağlanarak aralarında bağlantı bulunan davaların birleştirilerek görülmelerine karar verilebilir. Davaların birleştirilmesi …

DAVA BİRLEŞTİRME VE İSTİNAF YOLU Devamını Oku

Read More

TÜRK HUKUKUNDA EVLATLIKTAN RED MÜESSESİ Halk arasında, dizilerde veya filmlerde evlatlıktan red kavramını sıklıkla duymaktayız. Ancak hukukumuzda evlatlıktan red olarak açıkça bir hukuki düzenleme bulunmamaktadır. Bu doğrultuda da Türk hukukunda evlatlıktan red davası şeklinde bir dava türü bulunmamaktadır. Evlatlıktan red …

TÜRK HUKUKUNDA EVLATLIKTAN RED MÜESSESİ Devamını Oku

Read More

BASİT YARGILAMA USULÜNÜN YAZILI YARGILAMA USULÜNDEN FARKLARI GİRİŞ 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin ardından 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu’nda düzenlenen yargılama usulleri dört farklı usulden  ikiye indirilmiş ve HUMK’daki sözlü ve seri yargılama usulü kaldırılmıştır. Bu usullere …

BASİT YARGILAMA USULÜNÜN YAZILI YARGILAMA USULÜNDEN FARKLARI Devamını Oku

Read More

CANLARIMIZ, EVCİL HAYVANLAR VE HAKLARI Hayvanlar, doğanın dengesinin korunmasında son derece önemli ve vazgeçilmez bir unsurdur. Doğanın dengesinin korunması ancak hayvanların varlıklarına ve yaşamlarına sürdürmelerine bağlıdır. Hayvanlar olmadan doğanın dengesinin bozulacağı ve doğanın dengesinin bozulmasının da engellenemeyeceği aşikardır. Tüm bunlardan …

CANLARIMIZ, EVCİL HAYVANLAR VE HAKLARI Devamını Oku

Read More